Christiaan Arie Jan Nouwen

Vandaag 27 oktober in 1915 is overleden Christiaan Arie Jan Nouwen, zoon van Arie Jan Nouwen(1861) in Amsterdam en Berendina Sophia Cupedoo(1862). Hij is dan 17 jaar. Bijzonder is de aantekening bij zijn overlijden: Opgehaald uit het Noord-Hollands kanaal nabij Ilpendam (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ilpendam)

Het krantenarchief geeft de oorzaak:

VERDRONKEN
Woensdagmidag omstreek 12 uur is te Ilpendam de 18-jarige dekknecht Nouwen uit Amsterdam, van de stoomboot “Eensgezindheid”, toen hij een emmer water wilde scheppen door het breken van de leuning over boord geslagen en in de diepte verdwenen. Onmiddelijk aangewende pogingen om hem te redden bleven zonder resultaat.

Haarlem's Dagblad | 28 oktober 1915 | pagina 6
Haarlem’s Dagblad | 28 oktober 1915 | pagina 6

De Eensgezindheid voer drie keer per dag door het Noordhollandskanaal, langs Ilpendam, Het Schouw, De Slochter, Buiksloot naar de Willemssluis en vandaar over het IJ, onder de westelijke doorgang naar het Singel, waar tegenover de ronde Lutherse Kerk de aanlegsteiger was. Ze vervoerde buiten passagiers ook post, melkbussen en andere vracht.

De eensgezindheid in Amsterdam
De eensgezindheid in Amsterdam
Aanlegplaats stoomboot Eensgezindheid in Ilpendam
Aanlegplaats stoomboot Eensgezindheid in Ilpendam

Eensgezindheid4

Christiaan had zes broes en zussen, allemaal geboren in Amsterdam. Christiaan is nog niet verbonden aan onze Nouwens tak, hij stamt af van Jan Willemsz Nouwen(~1660) uit Ridderkerk.