motorfiets in 1906

Een verhaaltje wat ik eerder instuurde en geplaatst werd op de website deautovanmnopa.nl van het BHIC. De website laat je zoeken op naam en geeft de kentekens van auto’s en motoren. Een uitdaging om alle Nouwens die daar te vinden zijn te plaatsen in de stamreeksen of kwartierstaten. Een daar van was eenvoudig, daar heb ik een foto van aangeleverd.

Een slagersmotor in 1906
Een slagersmotor in 1906, oorspronkelijke onderschrift ‘De trotse slager Nouwens met zijn paasvee’

Helaas geen foto van het betreffende kenteken, maar wel van de eigenaar in 1906. Hij staat hier pronkend op de gevoelige plaat met een ander voertuig, een motorfiets. Op de tank zien we een nummer, 364, wellicht een Rijksnummer. Het gaat hier om Cornelis Johannes Nouwens, geboren te Klundert op 10 maart 1873 en overleden in ‘s Hertogenbosch op 9 juni 1936. Hij was getrouwd met Lucia Dingena Elizabeth van Doormaal. Cornelis was slager en had een winkel aan de Markt, nummer 65, in ‘s-Hertogenbosch.

Meer over het betreffende gezin wat ik niet op de BHIC website beschreef. Het gezin Nouwens – van Doormaal.

Gezin Cornelis Johannes Nouwens en Lucia van Doormaal
Gezin Cornelis Johannes Nouwens en Lucia van Doormaal

Kinderen:
Petrus Adrianus Josephus (Piet) (Standdaarbuiten 1 dec 1902)
Johanna Adriana Maria (Jos) (Standdaarbuiten 10 nov 1901)
Adriana Dijmphina Elisabeth (Sjaan) (‘s-Hertogenbosch 11 dec 1905)

Theodorus Adrianus Dionisius (1908) staat er niet op, hij werd ook maar 2 jaar oud. Maria Dymphna Elisabeth (Miep) (‘s-Hertogenbosch 1910) staat er ook nog niet op.
Voor de volledigheid: Adrianus Dionisius Hubertus (Standdaarbuiten 1904) werd niet ouder dan  drie maanden. In januari 1905 werd nog een kind levenloos geboren.

Het gezin verhuist in 1904 van Standdaarbuiten naar ‘s-Hertogenbosch. De foto zal dus van 1906 zijn, hetzelfde jaar als de foto van de motor bij de slagerij.