Houwe, Nouwen en Mouwen

Vandaag 2 oktober in 1848 wordt in Oudenbosch Johannes Nouwen geboren. Hij trouwt in 1880 in Roosendaal met Johanna Breugelmans.
Lang lang kon ik geen ouders vinden dus de vraag was of dit op een of andere manier verband had met de “onze” Nouwens’en in Oudenbosch van rond die tijd. Vandaag wat verder gedoken in deze puzzel.
Zijn broers en zusjes heten Houwe, Nouwen, Nouwen, Mouwen en Nouwen.
Zijn vader Cornelis (1784) komt in Oudenbosch voor als Mouwen, Houw en Nouwen. Echter als ik in diens huwelijksregister (Oud en Nieuw Gastel 1841) kijk staat er weer Mouwen. Daar worden ook de grootouders van Johannes vermeld: Johannes Mouwen en Cornelia Doms. Deze familie komt dus uit Meerle (België), zowel de voorouders als de nakomenlingen worden (behalve in Oudenbosch) allemaal Mouwen genoemd. De kinderen van Johannes (N)Mouwen met Johanna Breugelmans heten ook weer alle vier Mouwen.
In het plaatje zie je de naam zoals geschreven in de diverse geboorte actes van rond die tijd. Zie jij het verschil? Als nabrander nog een paar Nauwen(s) zoals ze rond 1600 in Loon op Zand geschreven werden.

Nouwen-Mouwen