Hendrikus Nouwens (1897)

HendrikusVandaag 20 september in 1897 is in Dinther geboren Hendrikus Nouwens. Zoon van Lambertus Nouwens (1872-1935) en Hendrica van den Boom (1867-1944). Hendrikus trouwt in 1923 in Schijndel met Catharina Bolwerk. Catharina overlijdt in 1963 en Hendrikus in 1975, beide in ‘s-Hertogenbosch. Van Hendrikus zijn foto’s te vinden als hij in 1959 gehuldigd wordt bij zijn 25 jarig jubileum als metselaar in Schijndel. Verre familie van Hendrikus Nouwens woont nu nog in Leiden.
Zijn achterneef Adrianus, die boer is, trouwt met Catharina van Dijk. Een andere achterneef van Hendrikus, Hendricus Willem trouwt met Maria Corvers, haar broer heet Martinus.

Familie? Nee, na enig puzzelen kan ik geen van deze mensen tot mijn familie beschouwen.

Hendrikus stamt af van Joachim Naus, geboren rond 1580 waarschijnlijk in Kessel. Midden 18de eeuw verandert de naam van een deel van deze Naus familie in een paar generaties via Nauwens naar Nouwens. Ze wonen dan in Veghel. In “mijn” directe Nouwens stamlijn komt de naam Henricus vanaf de 16de eeuw niet eens voor. In deze familie is de naam ontstaan via Nauwen en Nauwens. Nouwens sinds begin 17de eeuw.
Mijn opa Petrus Adrianus Josephus, Piet Nouwens is in 1902 geboren in Standdaarbuiten. Hij overlijdt in ‘s-Hertogenbosch. Ik zelf woon in Leiden. Naamgenoten die ik hier naast mijn eigen gezin in het telefoonboek vind zijn afstammelingen van Naus en dus geen familie. Mijn andere opa is Martinus Petrus Antonius, Martin Corvers, zijn zoon heet dan wel weer Hendrik. Mijn vrouw Elsbeth is vernoemd naar haar oma, Catharina van Dijk. Zij trouwt met Adriaan Boer (van naam en niet van beroep). Zover bekend allemaal geen familie van de eerstgenoemde Hendrikus.