Een overzicht van de vulling van de kwartierstaten in mijn database. De vier plaatjes mijn vier grootouders, Piet Nouwens (1902), Adèle Verhees (1905), Martin Corvers (1910) en Agnes Wellens (1909).
Van deze kwartierstaat is al heel veel uitgezocht door de familie Corvers. Ik zoek dat verder niet uit.
De grafieken beperken zich tot 8 generaties, 255 personen per grafiek. Helemaal links in de kwartierstaat van Piet gaan mijn gegevens nog 8 generaties verder. Dat is niet meer weer te geven, dan zouden er 32 duizend vlakjes getoond moeten worden. Gelukkig heeft mijn schoonvader Reg van de generatie van mijn kinderen (Nouwens-Lindemans) al een hoop uitgezocht. Dat deel van die mogelijk 131.072 extra namen kan ik ooit overnemen. Van Reg’s bijdrage aan de Nouwens kwartierstaat is slechts een heel klein deel overgenomen. Dat is nog een paar jaar tik- en klikwerk.
De database die ik zelf opbouw bevat naast de kwartierstaat ook veel stamreeksen. Dat is dus van boven naar beneden. De onderstaande figuur kan je uitprinten op 144 pagina’s A4 papier. Vandaar wellicht de populaire naam (stam)boom.
In het groen de overlap met de kwartierstaat van Piet Nouwens. De laatste in de stamreeks (Dingeman) is de vierde van onderen links in de kwartierstaat.
Als laatste de stamreeks tot en met mijn kinderen, nu komen er dus nog 6 ringen (generaties) bij. De namen zijn nu niet meer te lezen.
Wat nu opvalt is dat de laatste drie generaties matig zijn ingevuld. Dat komt doordat deze informatie nog niet openbaar is. Ik ben dus afhankelijk van ooms en tantes, neven en nichten om dit boven water te halen. Bij het exporteren is het (vooralsnog) niet mogelijk om een selectie te maken van de namen. Er staan dus ook afstammelingen tussen die niet meer de naam Nouwens dragen. Veelal was dit nodig om uit te zoeken om andere relaties te kunnen aantonen.
Hier is de Stamreeks Jan Nouwens 16 generaties (pdf).